Guyonan Jowo

Kamis, 12 Januari 2012

Isok ngrokok ?

Mat Pithi, mbarek bapak-e, Dul Gepuk, podo ndlodog-e. Gak bapak, gak anak, podo ae. Kompak. Kompak gendheng kabeh. Antarane wong loro iki, sing tuwek mbarek sing enom, gak onok bedane.
Suatu ketika Mat Pithi rabi. Dianakno pesta, mbukak terop, nyeluk tandhak. Wong yo arek-arek Suroboyo kabeh, nek gak jago omben-omben, main wedok-an, ojok ngaku Arek Suroboyo, wis. Pestane rame, sampek bengi.

Bareng tamu wis mulih kabeh, Mat Pithi mlebu kamar mbarek bojone, Sulami. Dasar arek loro iki ya podo ndableg-e, wis gak kathik takon-takonan barang, langsung ucul klambi, udo, main, wis….

Dasar Mat Pithi yo pengalamane wis sak abreg, kathik Sulami jarene yo bekas hostes, yo nek cumak main-mainan adu kuntul ngono iku yo wis gak aneh. Kate njaluk gaya opo sampeyan…

Mari main, yo wis gak karu-karuwan. Wong sing duel loro-lorone pendekar kabeh. Mat Pithi klambenan, metu, soale arek-arek jik akeh sing melek-an, main karambol mbarek nge-dring.

Bapak-e takon: ‘Yok opo bojomu, cung. Pinter tah nggak maine’
Mat Pithi: ‘Hebat, pak. Sampek pirang ronde iki mau gak bar-bar, njaluk tanduk terus’
Bapak: ‘Se, tak paranane. Kate ngucapno selamet’

Dul Gepuk mara nang kamare manten. Gak kathik totok-totok langsung lawange dibukak.
Ndik njero Sulami jik udo blejet. Mari kerja keras, kesel, kemringet, lungguh ndik pinggirane tempat tidur, mbarek rokok-an.

Ketok onok wong lanang sing duduk bojone mlebu kamar, kaget, tangane loro karo nutupi empik-e.
Dul Gepuk kaget, mbalik, nutup lawang. Marani Mat Pithi.
Jarene: ‘Hebat temen bojomu, cung. Mosok empik-e isok digawe ngrokok?’
Ha ?
Gigih

Minggu, 01 Januari 2012

Mat Pithi kancane cak Prabowo, rek ..

Gak dinyono jaman berubah begitu cepat. Mat Pithi sing biasa urip
ugal-ugalan lan sak enak udele, dadakan melok berubah. Mahasiswa lan rakyat
rame-rame mudun ndek embong kanggo nuntut badak tuwo Suharto lan gerombolane.
Wehhh….Mat Pithi tiba-tiba sadar mbarek kabeh iki. Dek’e gak gelem
ketinggalan sepur, melok dadi ngaktipis. Gak blaen-blaen, rek.
Wong jenenge Mat Pithi..nek gak isok melok arus, yo dudu Mat Pithi. Lha
wong mat Pithi hare!!

Saben ndino mat Pithi nggae seragam ireng-ireng mbarek udeng nganggo
tulisan ‘reformasi.’ Wislah…pokoke gagahe ngalah-ngalahi Anglingdarmo
kakehan arak. Gayane ngalah-ngalahi Patih Logender sing lagi kesurupan
arwahe jenate Arkan macan Serbia. Mat Pithi hare !!

Mat Pithi gak mikir bojo-gak mikir opo, langsung budal nunggang sepur lungo
Jakarta, bergabung mbarek mahasiswa sing podo demonstrasi ndek Balai Sidang.
Ngaku sebagai anggota senat mahasiswa ITS jurusan Locologi. Jarene iku
fakultas anyar sing nembe dibukak ndok ITS. ( wis..jan nemen mat Pithi iki.
Gurung nate diantemi arek-arek ITS, tah?? )

Ndah niyo matenge ..

Saropah ditangkep pulisi, ditahan. Lha yok opo, mosok manuk-e bojone, Dul Kimpong, dikethok mbarek peso. Puthul, wis. Gak kelojotan tah bojone koyok ngono. Kedadeyane pas isuk-isuk, enak-e mancal sarung.

Dul Kimpong ya heran. Padahal, sorene, Saropah karo dek-e 'main' enak temen. Nganti tanduk-tanduk barang. Gak Saropah sing ngejak maneh, ya Dul Kimpong. Pokok bener-bener nikmat tenan (tenin?). Lha kok isuk-e duwe polah sing koyok ngono.

Gak urung, saropah yo ditarap mbarek pulisi.

'Ola nopo sampeyan ngethok manuk bojo sampeyan. Wis gak doyan, tah cemburu? Duwe wedokan maneh tah bojo sampeyan? Yok opo nek kate nguyuh?'

Jumat, 07 Januari 2011

Mat Pithi Numpak Pesawat

Iki crito soal pengalamane Mat Pithi waktu budal nang Jerman numpak pesawat. Sekali sekali rek ndelok piala dunia secara langsung .. bosen ndelok Liga Indonesia tok soale nek sing main Persebaya pasti akeh tawurane timbang bal-balane. Oh iyo, kabeh pembicaraan nang cerito iki asline nggae bahasa Inggris, cumak wis diterjemahno ambek penulis nang boso Suroboyoan cek sampeyan2 ngerti kabeh.

Critane Mat Pithi milih numpak Singapore Airlines. Soale masio tikete rodok larang tapi krungu2 pelayanane SQ iku jare sing terbaik sak dunia, pesawate generasi anyar kabeh, fasilitase canggih, panganane yo enak, trus sing penting pramugarine ayu2 & dukur2 (maksute rok'e sing dukur).
Tiba'e bener .. perjalanan mulai teko Juanda sampek meh tekan Jerman gak tau sepi teko panganan. Begitu juga ngombe. Pokok'e nek ketok gelase penumpang isine kari sitik ambek pramugari langsung ditawari nambah utowo ganti pesen liyane. Mat Pithi wetenge sampek kuwarek'en gara2 terus terusan mangan & ngombe. Mari mangan steak unto, ngombe jus strawberry. Trus nambah kopi susu, pesen burger salmon ambek wedang jahe, nambah
tuak, es tebu akhire pesen kupang & es degan.. Iku ae dhe'e jik pingin pesen lorjuk & rambak katak digae camilan, saking gak onok. Jare pramugarine ngene "Nek pesen panganan sing iku nango Kenjeran ae Cak, ojo ndik kene". Gendeng pancen Mat Pithi ... pesawat dianggep koyok warung ae. Akibate yo wis mesti, durung sampek tekan Jerman Mat Pithi wis kebelet ...

Jumat, 03 Desember 2010

Janji, ojok ngguyu, yo...

Pulus nemui dokter spesialis kelamin.
Jarene "Dok, aku ono masalah,
tapi sampeyan mesti janji gak ngguyu yo."
"Tenang. Aku janji gak ngguyu.
Iku kan melanggar sumpah kedokteranku." Jawab doktere.

Pulus langsung mlorotno celonone.
Manuk'e ternyata cuilik, mik sa' pensil staedler 2B.
Kethok barang sa'mono, doktere gak kuat
nahan ngguyu. Dhe'e ngguyu nganti kepingkel-pingkel,
gulung koming nang ngisor.

Melok...... !

Mat Pithi, pekerjaane pelaut. Nek wis kadung layar wulanan suwene. Kapan iku kaet pirang dina ndik omah, merga kapale mlebu dok, rodok isok suwe ngeloni bojone, Saropah. Tapi ya ngono, begitu kapale mari, ya kudu budal.

Masio wis nduwe anak sing jenenge Klowor, Mat Pithi jek pancet ae ngelaut.Lha barang wis meh petang wulan Mat Pithi lagek ono kesempatan ngampiri omah, kapale mepet nang Perak ngisi bahan bakar sekalian servis. Mat Pithi langsung ae cepet cepetan mulih, wis ngempet petang wulan hare.

Bareng tekan ngomah, sakjane wis arep nungkul Saropah sing yo podho kebelet sisan. Tapi ono si Klowor sing sinau. Lha wong omah kontrakan yo onone mek sak ruangan kanggo ruang tamu, ruang tengah, merangkap ruang tidur. Mat Pithi nunggoki Klowor sing sik sinau karo ngremes ngremes tangan bojone. Ketokane nontok Tipi, tapi pikirane gak nang Tipi blas. Bareng berita jam songo wis bar, ditontok kok Klowor isih mentelengi bukune, Mat Pithi langsung ngadek. Sak jane dhewe'e bangga nduwe anak sing sregep sinau, gak koyo cili'ane biyen sing gawene mbolos sekolah nyolongi tebu, tapi iki acara inti wis kudu dimulai.

Mat Pithi pensiunan marinir

Tepak Mat Pithi dadi marinir mbiyen, tau dines nang Kalimantan Utara.
Operasi Dwikora, eling gak peno-peno kabeh?
Pas mlebu-mlebu alas, wong mungsuhe yo gak main-main, pasukan Gurkha, jare,
Mat Pithi kepeksa ngorban-no sikile sing ngidhek ranjau darat. Yo ambyar,
rek,
sikil sing sebelah tengen.

Untung kanca-kancane cepet nggawa Mat Pithi nang barak, dadi jik isok
ketulungan nyawane. Perkara sikile sing tengen, yok opo maneh, wong ancur
mulai ngisore pupu thithik sampek ngisor. Cobak rodok munggah thithik, isok
kantong menyan sing gondal gandul iku katut bablas.

Sharing ke Fesbuk Rek!